Home Contact
     
 
 
 
     

Steun voor de spoedeisende hulp van het Orotta kinderziekenhuis

Met dank aan onze supporters, heeft de Dam tot Dam 2008 sponsorloop 2724,30 Euro opgebracht voor de beloofde steun aan de afdeling spoedeisende hulp (EHBO) van het Orotta kinderziekenhuis, het enige kinderziekenhuis in Eritrea, waar kinderen uit het hele land naar verwezen worden voor behandeling.

Tijdens de voorbereiding van het verzenden van de meest noodzakelijke materialen, werd voor een zeer voordelige prijs een mobiel röntgentoestel te koop aangeboden door medische beeldvorming gespecialiseerde firma Oldelft Benelux (zie foto). Dit mobiele röntgentoestel is belangrijk voor de EHBO omdat daarmee meer informatie over de gezondheid van het kind gekregen kan worden. Kinderen kunnen in hun bed onderzocht worden met dit toestel; vooral voor erg zieke kinderen is het belangrijk dat ze niet verplaatst worden voor allerlei onderzoeken. Dit apparaat wordt ook in Nederlandse ziekenhuizen gebruikt.

Voor het in werking stellen van dit apparaat zijn geen verbouwingen nodig. Het kan op veel plaatsen direct gebruikt worden. Daarnaast is er voordeel dat de secretaris bekend is met het gebruik van dit apparaat en zij zal directe assistentie kunnen geven.

Het is helaas niet mogelijk al het gevraagde te betalen met het al verzamelde geld, daarom vragen we uw hulp voor het verder realiseren

van onze steun aan het kinderziekenhuis.

U vindt hieronder financieel overzicht van de benodigde en gedoneerde gelden.

Omschrijving Prijs
Transport Duitsland - Eritrea - Asmara
Opslag tot transport
Transport Holland Duitsland
Kosten Polymobiel
Bijdrage Stichting Massawa
Bijdrage Stichting Vrienden van Mekane - Hiwot
Te betalen
In kas

Stichting Hammerforum
Oldelft Benelux
€ +/- 500
€ 3808 (incl. tax)
€ 1000
€ 1000
€ 4308
€ 2000

Gevraagd € 2308


Stichting Hammerforum, een Duitse NGO die veel werk verricht voor de Eritresche ziekenhuizen en de gezondheidszorg, heeft aangeboden het transport van het apparaat te verzorgen. De firma Oldelft Benelux geeft zonder extra kosten opslagruimte tot de verzending. Stichting Mekane Hiwot heeft ook een bijdrag van €1000 toegezegd. Stichting Massawa heeft na de aanschaf van de reeds toegezegde materialen de rest van het sponsor geld gebruikt voor deze unieke mogelijkheid een goed werkend en bijna nieuwe machine te kopen. Wilt u bij uw donatie uw naam en adres en/of uw email vermelden zodat we onze waardering voor uw hulp kunnen laten blijken en u van de voortgang van dit project op de hoogte houden. Klik hier om direct naar de donatiepagina te gaan.

Kijk voor meer informatie op de website van onze supporters:

Oldelft Benelux - Stichting Vrienden van Mekane-Hiwot - Stichting Hammerforum

Of bekijk de youtube film "One Childhood"